EM-besked dröjer: ”Ett beslut i slutet av veckan är möjligt”

Jyske Bank Boxen. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Europeiska handbollförbundet (EHF) och det Danska handbollförbundet (DHF) går ut med ett pressmeddelande gällande det kommande EM-slutspelet. Ännu är inget beslut fattat kring var de två grupperna som skulle ha avgjorts i Norge kommer att spelas.
– Ett beslut i slutet av veckan är möjligt, säger DHF:s president Per Bertelsen.

Ni känner säkert till historien vid det här laget – Norge kan inte arrangera EM på grund av de coronarestriktioner som finns i landet. Det innebär med allra största sannolikhet att de två grupper som skulle ha avgjorts i Norge, plus medaljmatcher, behöver spelas i Danmark istället.

I dagens pressmeddelande från EHF och DHF skriver de att de har pratat under dagen för att hitta en lösning där de två grupperna kan spelas på dansk mark istället.

– EHF uppskattar flexibiliteten hos det Danska handbollförbundet och deras positiva inställning i dessa utmanande tider. Vi håller hela tiden kontakten med våra vänner i Danmark och stöttar när vi kan, säger generalsekreteraren Martin Hausleitner.

– Med EM endast 16 dagar bort förstår alla att det är en enormt stor uppgift. Många frågor behöver besvaras, men vi är säkra på att vi kommer att ha ett slutgiltigt och positivt besked att ge i slutet av veckan.

Från danskt håll är det lite mer försiktigt gällande när ett besked kan komma och hur det ska kunna fungera.

– Med tanke på hur komplex frågan är kommer alla svar inte att komma så enkelt som vi hade hoppats på. Men där vi står nu är ett beslut i slutet av veckan möjligt, säger Bertelsen.