Hög skrällfaktor när Kristianstad knäckte Nimes

Gustaf Banke. Foto (arkiv): Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Försvaret täppte igen totalt och Gustaf Banke ägde alla hörn i målet. IFK Kristianstad låg under med fem minuter kvar men vände till en rejäl Europamerit och slog Nimes med 25–24.

Det var stor klang- och jubelfest för de svenska lagen i European League under tisdagkvällen. Alingsås var redan på vinnarsidan när Kristianstad följde upp med två starka poäng i bortamatchen mot franska Nimes.

Nimes med superveteranen Michael Guigou på lönelistan krånglade sig fram till 24-22 i matchminut 55. Kristianstad svarade med kvalitet i allt de orangea gjorde de avslutande minuterna.

Defensiven höll emot och framåt fick både Teitur Einarsson och Markus Olsson in de avgörande bollarna. Olsson stänkte in 24–25-målet med två minuter kvar och Banke mellan stolparna kunde jubla som stor matchhjälte när han stoppade Nimes sista skott med få sekunder kvar.

Segern tar Kristianstad till topp i den haltande tabellen. Dessutom har laget satt sig i rejäl respekt med gedigna insatser oavsett spelplats mot de internationella motståndare. Sporting Lissabon hemma (24 november) är nästa planerade cupmatch för IFK:s del.