Nederländsk landslagsspelare förstärker ”Bagarns” Molde

NederlŠändernas Martine Smeets jublar i bronsmatchen mot Sverige under handbolls-VM den 17 december 2017 i Hamburg. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Norska Molde ledda av svenske Magnus ”Bagarn” Johansson gör en prestigevärvning. Det är Nederländernas ordinarie vänsterkant Martine Smeets som förstärker från Bietigheim. 

ANNONS

”Bagarns” Molde gick upp till högstaligan, Grundigligaen, inför säsongen den gångna säsongen. Väl däruppe slutade laget på en niondeplats. Platsen innebar att Molde missade slutspel men de slapp även kvala nedåt – vilket får anses bra för en nykomling.

Nästa år verkar norskorna satsa på en högre placering. Det är norska Aftenposten som rapporterar att klubben värvar in Martine Smeets till nästa säsong från tyska Bietigheim.

28-åringen har var Nederländernas förstaval som vänsterkant de senaste två åren. Holländskan har även vunnit ligaguld sex gånger de senaste åtta säsongerna – tre i Nederländerna med Dalfsen, två gånger med tyska Thuringen och senast 2017 med Bietigheim.

Värvningen görs förmodligen möjlig tack vare det miljonregn som Molde bidragits de kommande tre säsongerna. När bland annat Halden gick i konkurs och Larvik har fått skära ner i ett ekonomiskt drabbat norsk handbollssystem kanske Molde tar vara på chansen att springa om. Det lär behövas fler förstärkningar för att nässla sig ändå upp i toppen, men med Smeets tar man ett rejält kliv i rätt riktning.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here