Bomben: Rhein-Neckar Löwen kan uteslutas från Champions League

Mads Mensah Larsen, Rhein-Neckar Löwen. Foto: www.rhein-neckar-loewen.de

Det är magasinet Handball Week som menar att Bundesliga-tvåan Rhein-Neckar Löwen kan uteslutas från nästa års Champions League. Anledningarna är inte helt klara men ska främst röra tyskarnas möte med Kiecle då man skickade B-laget.

ANNONS

Nyheterna har mötts av stor förvåning hos Rhein-Neckar Löwen. Laget och tyska ligan har redan ett ansträngt förhållande till EHF och det kommer nog inte att bli härligare nu. Främst diskuteras det tajta spelschemat, som länge varit en het potatis för EHF och tyska Bundesliga.

I våras blev diskussionen så komplicerad att EHF meddelade Löwen att de var tvungna att arrangera om mötet med Kielce i Champions Leauge-slutspelet. Istället för att spela sista matchen på hemmaplan skulle man spela första matchen hemma för att få två dagars vila i det kaotiska spelschemat. Men Löwen vägrade och tvingades då spela två matcher samma dag – mot Kiel i ligan och Kielce i Champions League. Därför skickade man B-laget till matchen i Polen.

Beslutet kan nu få ödesdigra konsekvenser – utöver att laget förlorade både matchen mot Kielce så de åkte ut CL och förlorade mot Kiel och sen tappade ligasegern.
Det är alltså Handball Week, rapporterar tyska Bild och Mannheim24, som nu rapporterar att EHF ska ha möte på måndag för att bestämma om tyskarna får spela Champions League nästa år.

Anledningarna som har nämnts mot detta är att tyskarna ska ha spelat med spelare som inte varit registrerade för Champions League under mötet med Kielce. Bild ger också en förklaring att själva förlustmarginalen mot Kielce ska ha varit så stor att laget riskerar att missa nästa års turnering på grund av årets turnerings usla resultat.

Det låter som ett långskott att laget ska behöva missa nästa år europeiska turnering på grund av ett dåligt resultat, men att spela med oregistrerade spelare är mer illavarslande. Det talas om ett brev som ska ha skickats till Löwen från EHF angående granskningen om otillåtna spelare, vilket tyskarna säger sig inte ha fått. Laget själva kan inte förstå kritiken överhuvudtaget och lagets VD Jennifer Kettermann meddelar:

– Vi vet ingenting om något brev och vi har kvalat oss vidare sportsligt till Velux EHF Champions League genom att sluta tvåa i Bundesliga.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here