Katrine Lunde vill till CSKA Moskva men Vipers stoppar flytt

Katrine Lunde vill flytta till Moskva. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN.

Den norska dagstidningen VG skriver att Norges rutinerade landslagsmålvakt, Katrine Lunde, vill ge sig ut på ett nytt internationellt äventyr. CSKA Moskva ska vara intresserade men Vipers har inga planer på att släppa sin målvakt.

VG hänvisar i sin tur till lokaltidningen Fædrelandsvennen som skriver att Katrine Lundes man ska ha fått ett erbjudande om ett fotbollsjobb i en rysk toppklubb och att familjen önskar att följa med.

– Det är hans tur nu. Jag är 41 år och nu är det på tiden att prioritera vad som är bäst för familjen. Jag hade förstått Vipers syn på saken om jag hade varit ung och lovande, men det är jag inte längre, säger hon till tidningen.

Lunde gjorde succé under OS i Tokyo och säger att hon är besviken på klubben men att hon inte har några planer på att lägga av.

– Klubben har givit sitt svar om att vi inte önskar att släppa Katrine till en av våra värsta konkurrenter några dagar före att Champions League startar. Detta kom väldigt plötsligt och vi har inte fått några indikationer på att den här processen pågick förrän för några dagar sedan, säger Vipers tränare, Ole Gustav Gjekstad till VG.

Vipers Kristiansand, med bland andra svenska Isabelle Gulldén och Evelina Eriksson, och norska landslagsstjärnan Nora Mørk, har inlett säsongen med två segrar och möter Follo HK Damer ikväll på bortaplan.

Länk: Katrine Lunde vil bort fra Vipers – klubben sier nei