Avgörande möten i Svenska Cupen i kväll

Alingsås Niclas Barud. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN.

Ikväll spelas fem åttondelsfinaler i Svenska Cupen. I fyra av dem ska kvartsfinalister spikas och det är rejäla uppförsbackar för lagen som förlorade sina första matcher. Lugi och Varberg möter varandra i det första av två möten.

I damernas turnering spelas två matcher ikväll. Kärra hängde med fram till de sista tio minuterna inför trummande fans på hemmaplan i det första mötet mot Önnered. Önnered såg starkare ut och spelade med ett högre tempo, men Kärra visade att det unga laget nog kan ta en del poäng på hemmaplan i år. Önnered vann dock till slut med sex måls marginal och är i en bra position inför kvällens returmatch. Elin Hallagård föll olyckligt efter en tackling och fick utgå och det är osäkert om hon kommer att kunna spela.

Derbyt mellan Eslöv och Lugi slutade med seger för lundalaget (28–33), som dessutom har hemmaplan i returen.

På herrsidan tog Eskilstuna Guif en stabil seger borta mot uppstickarna Vinslöv och har ett sexmålsöverläge inför det avslutande mötet på hemmaplan.

IFK Ystad imponerade i sin match mot Alingsås och vann med fem bollar. Kan ett revanschlystet Alingsås vända det på hemmaplan? Det kan bli en rysare.

Varberg har gjort det bra och behöver åtminstone hålla nere siffrorna i kvällens bortamatch mot Lugi för att ha en rimlig chans inför returen i Varberg på tisdag.

Onsdagens matcher:

Svenska cupen, damer
(18:00) Lugi HF–Eslövs IK (tidigare möte: 33–28 till Lugi)
(19:00) Önnereds HK–Kärra HF (30–24)

Svenska cupen, herrar
(19:00) Eskilstuna Guif IF–Vinslövs HK (26–20)
(19:00) Alingsås HK–IFK Ystad HK (23–28)
(20:00) Lugi HF–HK Varberg (första mötet)

Matcherna sänds hos Solidsport