Josef Pujols ersättare ryktas till tysk storklubb inför CL-mötet

Michael Apelgren. Foto: Magnus Stenseth/Elverum Håndball

Ikväll spelar Elverum en oerhört tuff bortamatch i Tyskland mot Flensburg-Handewitt. Som om inte det vore nog så kom igår uppgifter om att lagets playmaker och norska stortalangen Magnus Fredriksen ska flytta permanent till just Tyskland inom kort, det rapporterar norska Östlendingen.

Den 22-årige norrmannen Magnus Fredriksen kom till Elverum från Falk Horten för tre år sen. Han kom som en av Norges största talanger och meningen var att han skulle fylla positionen som Josef Pujol lämnade efter sig i laget.

Tre år senare har Fredriksen samlat på sig tre ligatitlar med Elverum, Champions League-rutin och dessutom gjort åtta landskamper för Norge – där han var uttagen i truppen till VM 2019 som hämtade hem en silvermedalj i Danmark.

Och nu verkar det vara dags för spelfördelaren att ta nästa steg i karriären. Det är norska tidningen Östlendingen som skriver att talangen ska vara ”väldigt nära en övergång till en tysk storklubb”.

Så lita på att det, förutom tusentals tyska fans, kommer att sitta flera tyska scouter på läktarna ikväll när Elverum besöker Flens-Arena.