Köpenhamn och Odense klara för semifinal i danska cupen

Linn Blohm. Foto: Dan Eugen Nielsen/Köpenhamn Håndbold.

De första två lagen i danska cupens semifinaler är klara. Det blir Köpenhamn och Odense som tog sig dit. Köpenhamn besegrade kräftgångslaget Nyköbing Falster och Odense slog Viborg efter förlängning.

Efter att ha fått en tuff inledning på säsongen för Nyköbing Falster så kunde heder och momentum räddas i danska kvartsfinalen mot Köpenhamn igår. Så blev inte fallet, även om matchen började jämnt där Nyköbing hade ledningen från och till.

Men kort innan halvtid gjorde Köpenhamns gigant för kvällen, högerkanten Debbie Bont, tre raka mål vilket innebar ledning med 15-13. I andra halvlek fortsatte sen de svartklädda att dominera och med 12 minuter kvar stod det 24-18.

Nyköbing kom dock tillbaka, mycket tack vare Dione Housheers tio mål, men nådde aldrig närmre än tvåmålsunderläge. Matchen slutade 27-23 till Köpenhamn, där Nyköbings svenskar Anna Lagerquist och Angelica Wallén gick mållösa.

Semifinal blir det även för Nathalie Hagman och hennes Odense. Favoriterna från Odense mötte Viborg i en match som blev jämnare än förväntat – där Viborg till och med var närmast att bli vinnare under ordinarie tid.

Med en minut kvar ledde de gröna med ett mål innan Odenses Katherine Heindahl kvitterade från linjen. Viborg fick sen en sista chans innan visslan med Reinhardt räddade i Odense-kassen och matchen gick till förlängning efter 24.24.

Där var Odense starkast och släppte bara in två mål på tio minuter. Slutnuffrorna skrevs till 28-26 i matchen där Nathalie Hagman gjorde tre mål.