Oväntade beslutet – 20-åriga danska talangen tackar nej till landslaget

Klavs Bruun Jørgensen Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

20-åriga kantlöftet Mathilde Hylleberg tackar nej till danska A-landslagets nästa samling som hon kallades till, rapporterar danska TV2. I samtal med Danmarks förbundskapten Klavs Bruun Jörgensen kom de överens om att vila 20-åringen, både för kropp och själ.

Att det är tär på kroppen att vara professionell handbollsspelare har väl inte undgått någon. Speciellt det fullspäckade spelschemat, särskilt för de bästa spelarna, med ligaspel, inhemska cuper, europeiska cuper och så landslagsspel sliter på muskler och ökar andelen skador.

Att spara på kroppen är den stora anledningen till att Danmarks lovande kantspelare Mathilde Hylleberg tackar nej till landslagets kommande samling. Men utöver slitaget på kroppen vill Hylleberg även vila sinnet.

Tidigare i år, i april, tog kantlöftet en uppmärksammad time out från klubbhandbollen på grund av att hon var fysiskt sliten och ”trött på handboll”. I år har Hylleberg inlett säsongen strålande för sitt TTH Holstebro, men hon vet med sig att hon måste skynda långsamt för att kunna njuta av hela sin långa karriär.

– Det är verkligen inte roligt att tacka nej. Och jag tror att anledningen till att jag säger nej är att jag känner som jag gjorde i våras. Annars finns det inget tvivel om att landslagsspel är det ultimata att uppnå. Det är det du tränar och kämpar för varje dag, säger Hylleberg till danska TV2.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here