Hannes Nyström lämnar Tyresö för Norge

Varbergs Filip Berentsen mot Tyresös Fredrik Hellgren och Hannes Nyström under handbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Tyresö den 3 mars 2019 i Varberg. Foto: Nicklas Elmrin / Bildbyrån

Tyresö Handbolls mittsexa Hannes Nyström lämnar klubben för norska Halden den kommande säsongen, det skriver norska tidningen HA Halden.

Hannes Nyström flyttar vidare i karriären efter två säsonger i Tyresö Handboll. Förra månaden var 24-åringen i Norge och genomförde provspel för niondeplacerade Halden.

Provspelet, tillsammans med videosnuttar, goda referenser och ett bra intryck, gjorde att Haldens tränare, och förre norska storspelaren, Jan Thomas Lauritzen slog till på svensken, skriver norska tidningen HA Halden.

– Han är en typisk tvåvägs-linjespelare som också står som trea i försvar. Han är stor och stark men också rörlig. Han är även gjort ett bra intryck som person och vi är glada att ha värvat honom, säger Lauritzen till tidningen.

Den 198 centimeter långa Nyström har tidigare spelat runt i olika klubbar, där han startade sin karriär i BK Söder och har sen representerat Hammarby, IK Bolton och HK Drott. Och snart väntar alltså det första utlandstestet med Halden Topphåndball.