U19-EM: Sverige chanslösa i premiären mot Norge

Elma Örtemark. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån

Det blev storpisk mot Norge för det svenska U19-landslaget som idag inledde EM nere i Ungern.

U19-EM drog igång idag och Sverige spelade öppningsmatchen mot Norge. En tuff motståndare på pappret och även nu med facit på hand. Förlust med hela 18 bollar mot ett brännhett Norge.

Norskorna gav inte Sverige en chans och ledde redan med 12 bollar i paus. Mittnian Christine Karlsen Alver blev målbäst med sina 10 mål och är en spelare att hålla utkik för i framtiden. Fana-liraren har boll i blodet med morfar Helge Karlsen som gjorde 35 A-landskamper i fotboll, storasyster Helene har gjort många säsonger i Fana och pappa Jarle Alvaer är mångårig elitspelare i Norge.

Maja Fredén blev bäste svenska målskytt med 4 mål i sin EM-debut. Något att ta med sig i den fortsatta turneringen.

– Vi startade matchen bra, både framåt och bakåt, men hade en period efter åtta, nio minuter när vi brände bra lägen och när de ryckte blev vi stressade och fick jaga. Vi spelade och presterade inte på det sättet vi ville, utan det var ängsligt med premiärnerver där vi blev för individuella i vårt spel, säger Joel Tulldahl till Handbollslandslaget.se.

Han leder laget under mästerskapet i Ungern sedan ordinarie förbundskapten Niklas Harris har fått lämna återbud. Nu blir hans uppgift att ladda om truppen inför fredagens match mot Rumänien. Ett rumänskt lag som Sverige besegrade i SOC för ett par veckor sedan med 21-18. Rumänien vann sin premiär mot Portugal med 28-26 så det blir en viktig match för den fortsatta turneringen.

Matchen har avkast 16.30 på fredag och livestream hittar ni via följande länk:

LÄNK: Handbollskanalen Live

Norge – Sverige 34–16 (21–9)

Norge
Christine Karlsen Alver 10, Live Rushfeldt Deila 5, Rikke Øyerhamn 4, Henrikke Hauge Kjølholdt 4, Ann Cecilie Høgseth 2, Marte Juuhl Svensson 2, Kaja Haugseng 2, Tuva Ulsaker Høve 2, Marthine Svendsberget 2, Lorin Sendi 1

Sverige
Maja Fredén 4, Amanda Sjöstrand Hallman 3, Elma Örtemark 2, Isabelle Andersson 2, Jackie Moreno 2, Cajsa Sällström 2, Lina Cardell 1

Källa: Handbollslandslaget.se