U18-VM: Ny tung förlust för Sverige

Kajsa Dahlberg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / borg-mattisson.se

Sverige hade inte mycket att sätta emot Danmark i lagets andra gruppspelsmatch i U18-VM. Danmark vann med 32–23 efter att laget haft ledningen med 16–12 efter den första halvleken.

ANNONS

– En bedrövlig insats försvarsmässigt. Vi håller inte ihop det, spelar väldigt individuellt och har svårt att hjälpa varandra. Det är en kollektiv försvarskollaps, tros att det är just det kollektiva vi brukar vara bra på. Istället blir vi isolerade och ensamma, vilket innebär att vi försöker kompensera med att stöta och istället blir lurade, säger Sveriges förbundskapten Niklas Harris till Handbollslandslaget.se.

Danmark var inte mycket bättre än Sverige i matchen men hade en målvakt som imponerade stort. Nu har Sverige två raka förluster i VM.

– Det blir bra med en spelledig dag, och få göra en ordentlig träning. Jag misstänker att det blir mycket fokus på försvarsspelet, säger Harris till Handbollslandslaget.se.

Nästa match för Sverige är på fredag när laget tar emot Chile, en match Sverige bör vinna om hoppet om avancemang ska leva vidare.

LÄNK: Derbyt mot Danmark rann Sverige ur händerna

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here