Kris i Bosnien & Hercegovina – all handboll kan stoppas

Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Det råder kris just nu inom handbollen i Bosnien och Hercegovina. Eftersom det saknas ett fullfjädrat handbollförbund i landet hotar nu EHF med att stänga av all handboll, det skriver Handball-Planet.

ANNONS

Bosnien och Hercegovina är en stor handbollsnation och flera stora titlar har tagits hem genom åren, bland annat vann Banja Luka Champions Cup en gång i tiden och från landet kommer dessutom Svetlana Ceca Kitic, en av världens bästa handbollsspelare någonsin.

Nu hotar EHF med att stänga av all handboll i landet eftersom det saknas organisation på alla nivåer inom handbollen. Organisationen som tagit hand om handbollen i landet sedan 1994 var inte helt laglig inledningsvis och efter många år hade förbundet dragit på sig skulder på runt 1,7 till 1,8 miljoner euro.

Problemen innebär att alla potentiella inkomster är blockerade, eftersom staten inte vill godkänna inkomsterna innan de gamla skulderna är betalda. Lejla Hairlahovic, generalsekreterare i förbundet, har sagt upp sig från sin tjänst och det europeiska handbollförbundet har nu gått ut med ett uttalande där handbollen i landet kommer att stängas av om det inte kommit en lösning senast den 20 augusti.

LÄNK: Handball in Bosnia and Herzegovina close to be suspended by EHF

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here