U18-EM: Sveirge jagar guld och ny triumf

Björn Sätherström. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det är finaldags i U18-EM. Sverige ställs mot Spanien och målsättningarna är tydliga. Det är guld som gäller. 

För fjärde gången i historien är Sverige i final i U18-EM. 2018 blev det guld, och nu är killarna på jakt efter en ny triumf. På andra sidan planen står ett gäng skickliga spanjorer, som besegrade blågult i huvudrundan. Innan finalmotståndet var klart sa förbundskapten, Björn Sätherström, så här om förutsättningarna:

– Spanien har vi haft tufft mot. Vi förlorade mot dem tidigare i mästerskapet med sju bollar. Blir det dem måste vi städa bort våra enkla tekniska fel i den matchen. De spelar ett utgrupperat försvarsspel som gör det jobbigt för vår offensiv. Men med tanke på den här formen vi befinner oss i är man optimistisk. Allting kan hända i en final, säger han till Handbollslandslaget.

Mittnian Axel Månsson, som haft ett strålande mästerskap, menar att det finns förbättringspotential i offensiven.

– Vi behöver bli kyligare i avsluten. I veckan har vi bommat lite för mycket. Men det allra viktigaste är att vi kämpar. Det är så vi har vunnit våra matcher, säger han till Handbollslandslaget.

Sverige har imponerat stort så här långt i mästerskapet, och nu är de bara 60 minuter från guldet. Kan kapten Pelle Segertoft leda laget hela vägen? Ikväll 17:30 börjar jakten.