Svenska cupen – Chans för ytterligare skrällar?

Martin Dolk, Hammarby IF HF. Foto: Bildbyrån

Det är dags för Handbollsligalagen Hammarby och Kristianstad att kliva in i Svenska cupen, och man gör det som solklara favoriter i premiäromgången. Boden och Drott står för motstånden. 

Hammarby får åka den över 900 kilometer långa vägen upp till Boden för att spela premiäromgången av Svenska cupen. Boden, som till vardags spelar i division 1, har en minst sagt tuff match framför sig – men kanske kan man ta inspiration av Lindesbergs skräll tidigare i veckan?

Hammarby går in i matchen som solklara favoriter, men försäkrar ändå fansen om att det inte finns risk för underskattning.

– Jag tycker Lindesberg visade häromdagen att det är rätt farligt att inte ta de här matcherna på allvar. Vi har gjort som vanligt, försökt hitta lite information och försökt förbereda oss på träningarna inför på hur de spelar, säger lagets tränare, Patrik Fahlgren, till Hammarbys hemsida och fortsätter:

– Vilka som står på andra sidan är egentligen inte så himla noga och dessutom så är det ju i cupen lite lurigt med shootoutsen. Ligger man under med 6–0 i början och spelar lite dåligt är det ett ganska jobbigt resultat.

Betydligt längre söderut, närmare bestämt drygt 1400 kilometer, spelas dagens andra match i Svenska cupen. HK Drott bjuder in IFK Kristianstad till säsongens första tävlingsmatch. Precis som Hammarby, så är IFK Kristianstad stora favoriter i matchen när man möter det Allsvenska laget HK Drott.

– Varje motståndare ska man ha respekt för, det såg man inte minst i matchen mellan Ystad IF och LIF Lindesberg då Ystad förlorade. Det är vår första tävlingsmatch så det gäller att ge 100 procent på söndag, säger Stian Tönnesen till IFK Kristianstads hemsida och fortsätter:

– Vi tänker först och främst på oss själva, det är fokus nummer ett. Vi ska göra en bra prestation på söndag.

Dagens matcher i Svenska cupen:

15:00 Boden – Hammarby
16:00 HK Drott – IFK Kristianstad