Vitryssland vann med uddamålet mot Österrike

Vitryssland. Arkivbild. Foto: P. Montigny

Vitryssland tog två otroligt viktiga poäng i öppningsmatchen mot Österrike som slutade 27-26. I och med segern har man också redan nu en fot i mellanrundan.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Matchen mellan Vitryssland och Österrike ansågs redan på förhand vara en ”final” på så sätt att vinnaren i matchen med största sannolikhet avancerar till kommande mellanrundan. Detta grundar sig i att grupp B, som utöver Vitryssland och Österrike, även består av favoriterna Frankrike och Norge som kommer att bli svårslagna av dagens kombattanter.

Matchen var en jämn historia från start till mål och slutade med uddamålsseger 27-26 till Vitryssland, efter halvtidsresultatet 14-12. Hjältar i dagens Vitryssland var målvakten Viachaslau Saldatsenka samt sjumålskytten Uladzislau Kulesh. Tycker ni att Saldatsenka låter bekant? Ni minns honom säkert från EM i Polen 2016 då han blott 21-år gammal gjorde ett riktigt fint mästerskap mellan stolparna.

I Österrike var det framförallt Kiel-stjärnan Nikola Bylik som stod för mest show. Med åtta mål från vänsternian blev han målbäst och fler spelare som gjorde godkända insatser var Janko Bozovic (5) och Robert Weber (4). Men det stämde inte riktigt för Österrike som för dagen hade omkring 600 tillresta supportrar. Det var oskärpta i avsluten, vänsternian Alexander Herrmann fick kliva av skadad och en bit in i den andra halvleken fick Sebastian Frimmel rött kort efter tre utvisningar.

Vitryssland däremot hade kyla när matchen skulle avgöras. Ivrigt påhejade av cirka 25 supportrar gjorde Barys Pukhouski 27-24 med tre minuter kvar och matchen var avgjord och Vitryssland ett steg närmare mellanrundan.

EM 2018: Grupp B

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here