Förbundskapten Andrésson efter matchen: ”De stressar upp oss”

Kristján Andrésson. Foto: Mikael Storm, M. Storm Foto

Förbundskapten Kristján Andrésson var besviken men sansad efter förlusten mot Island. ”Vi kan inte lägga oss ner och dö för det här”, sa han efteråt i mixade zonen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Efter en mardrömsstart för Sverige kom man aldrig riktigt in i matchen igen. Först i mitten av andra fick man kontakt med Island men då var det för sent.

— Det är väl egentligen inte förrän matchen är körd som vi slappnar av och får räddningar och kontringar. Visst har Island slutat spela lite då men tycker jag att vi har ett annat driv i vårt spel. De löpningarna i vårt kontringsspel och satsningarna – det är hoten jag vill att vi tar med oss.

Vad var det då som hände i början?

— Jag tycker att Island spelar klokt först och främst. Det går snabbt upp till 4-1. Och även om vi kommer till lägen så tycker jag inte att den sista distinkta satsningen finns där som funnits i tidigare matcher. Då bränner vi våra lägen och blir stressade av det.

Hur går man vidare från det här nu? 

— Det här var en måstematch. Det kommer en ny måstematch på söndag och det kommer en till på tisdag. Nu måste jag få spelarna att slappna av, då vet vi att vi kan spela bra handboll. Jag tycker att den här gruppen bevisade förra VM vilket spel de har i sig.

— Vi fick en stor erfarenhet i dag på hur vi reagerar som lag när vi kommer i underläge. Vi tar med oss det vi gjorde bra och får förbättra det vi gjorde fel de första 40. Och framförallt njuta av att vara här. För vi kan ju inte lägga oss ner och dö. Det här får bli en läxa så ska vi komma bättre ställda till matchen på söndag, då kommer vi att leverera.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here