SPELARBETYG: Inga Bombac-betyg hos de svenska spelarna

Foto: Bildbyrån

Sloveniens Balkan-smartness blev en tuff uppgift för Sverige som fick se sig besegrade med två mål, 19-21.

Handbollskanalen har betygsatt de svenska insatserna i dagens drabbning.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Mikael Appelgren
Fick en tuff inledning på matchen men spelade upp sig rejält med några riktigt skarpa räddningar mot bl.a. den väldige Blagotinsek. Utbytt med 10 minuter kvar av matchen.

Jerry Tollbring
Presterade ett effektivt försvarspel som tog bort den minst sagt kompetente Janc i Slovenien. Fick dessvärre inte så mycket att jobba med i anfallet och fick därför ta saken i egna händer med kontringar.

Daniel Pettersson
Säkerheten själv i läget och jobbade effektivt i sin försvarsposition. Sänkte dessutom 120 kg Blagotinsek vilket gillas.

Max Darj
Slet som ett djur tillsammans med Nielsen i mittförsvaret mot Sloveniens alla kort i kortleken. Stor mittsexa, spelskicklig mitt- och högernia och dyngskytt på vänsternio. Ja – det låter som en tuff uppgift att hantera vilket Darj gjorde förtjänstfullt.

Jesper Nielsen
Nielsen gjorde det bra i dagens match mot ett Slovenien som visade sig vara en riktigt jobbig och tuff motståndare. Samarbetet i firma Mittlås AB blir bättre och bättre men i dag räckte det inte hela vägen. Bombacs tempoväxlingar och varierande spel var helt otroligt.

Jim Gottfridsson
Var ju sådär oerhört fin i första halvlek men i andra kom en del ”enkla fel”. Blir ju av förklarliga skäl begränsad i sitt spel på mittnio utan en vänsterhänt högernia. Förväntningarna på Gotte är ju skyhöga – så är det bara.

Andreas Nilsson
Spelade i princip bara i matchens första halvlek och bidrog med två mål på fyra avslut.

Kim Ekdahl Du Rietz
Gav inte upp trots att skotten inte alltid satt. Det blev ett gäng bommade skott från herr Ekdahl denna afton. Kanske för många. Men det är å andra sidan Andressons uppgift att byta ut honom. Viktig i försvarsspelet och andrafasen.

Linus Arnesson
Spelar, som nämnt 100 gånger tidigare, på en ovan position i anfallet vilket så klart gör det svårt. Trots detta stod Arnesson för en godkänd insats idag. Snudd på 3a i betyg.

Lukas Nilsson
Sparsamt med speltid även i dagens match och kämpar väl en aning för att hitta den där killerinstinkten som han i stundom visar i sitt THW Kiel. Nätade två gånger.

Andreas Palicka
Kom in med tio minuter kvar i matchen och gjorde det bra. Men för lite tid mellan stolparna för att aspirera på högre betyg.

Spelade för kort tid för att bedömas

Philip Henningsson
Simon Jeppsson
Lucas Pellas
Valter Chrintz