Svensk förlust mot Slovenien – Bombac matchens gigant

Foto: Bildbyrån

Den andra EM-matchen startade svajigt för Sveriges del, som låg i underläge genom i princip hela de första 30 minuterna. Det visade sig bli en rysare in i kaklet, där Sverige slutligen fick se sig besegrade med 19-21.

Det var ett trögstartat Sverige som ställdes mot Slovenien i kvällens match, och de första spelminuterna bjöd på allt för många snabba kontringsmål från de Vranjes-ledda slovenerna. Andreas Nilsson plöjde sig igenom de storväxta slovenerna ett par gånger om och Linus Arnesson bjöd på uppvisningsmål, men trots en upphämtning i såväl fart framåt som försvar och målvaktsspel bakåt en bit in i matchen så låg Slovenien ett par bollar före ända in i halvlekens sista minuter.

För den första halvleken avslutades med fem bättre minuter för svenskarna, efter en tacksam timeout från Ljubomir Vranjes, där Appelgren levererade starkt i målet och Gottfridsson både styrde upp styrde upp och drämde in mål i anfallet.

Halvtidsresultat: 9–10

I andra halvlek levererade Sverige ett bättre spel redan från start. Appelgren fortsatte att storspela i målet och Gottfridsson bjöd på fler fina bollar i det slovenska målet. En kvittering och ett inhopp av en het Lukas Nilsson senare så väcktes ett nytt liv hos såväl publiken i Scandinavium som i det blågula laget.

Slovenien bjöd dock fortfarande upp till en hård kamp, och svenskarna fortsatte att spela svårt, långsamt och stillastående i anfallet – och trots att kontringsspelet började visa sig hos Sverige lyckades de aldrig gå förbi.

Målvaktsbyte i Sverige och Palicka visade direkt vart skåpet ska stå – men en utvisning på Jesper Nielsen och slarv i anfallet senare var Slovenien återigen uppe i en tvåmålsledning.

Trots en ny upphämtning av Sverige i matchens sista fem minuter var Sloveniens försvar det starkare på planen, och Sverige kom aldrig närmre än ett 19-22, och fick därför slutligen se sig besegrade med 19-21.

Nya tag på tisdag när Polen står för motståndet.

2 Kommentarer

  1. Såg iofs bara första halvlek. Tyckte Slovenien var bättre. Ja tyckte också Kim E var lite matt och borde bytts ut. Ledarnas beslut att byta ut . Sv saknar Zacke och Albin L kan jag tycka.

  2. Att inte se till att man tittar ut mot kanterna (ffa mot Tollbring som gestikulerar vid flera tillfällen att han är fri) och att inte ge Simon Jeppsson chansen på H9 är skandal. Arnesson fungerade inte bra på H9 idag (svår position för en M9 att prestera på, ingen skam mot honom) och då väljer man inte att sätta in ett skyttehot på den sidan?
    Man har heller inte plockat in någon alternativ högerhänt som kan fungera på den positionen, ex. Cederholm eller Thurin, vilket ger en annan dimension i anfallsspelet. Jag tycker att den här matchen är en ren coachmiss (precis som finalförlusten för två år sen) och det börjar kännas som att man slösar bort en bra generation på en ganska medioker tränare som är bra på mycket, men dålig på att anpassa efter olika motståndare. Fegt och fantasilös coachning utan ansträngning för att förändra matchbilden och alla lag som kan läsa Sveriges anfallsspel kommer få Sverige dit de vill.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here