Svensk förlust mot Slovenien – Bombac matchens gigant

Foto: Bildbyrån

Den andra EM-matchen startade svajigt för Sveriges del, som låg i underläge genom i princip hela de första 30 minuterna. Det visade sig bli en rysare in i kaklet, där Sverige slutligen fick se sig besegrade med 19-21.

Det var ett trögstartat Sverige som ställdes mot Slovenien i kvällens match, och de första spelminuterna bjöd på allt för många snabba kontringsmål från de Vranjes-ledda slovenerna. Andreas Nilsson plöjde sig igenom de storväxta slovenerna ett par gånger om och Linus Arnesson bjöd på uppvisningsmål, men trots en upphämtning i såväl fart framåt som försvar och målvaktsspel bakåt en bit in i matchen så låg Slovenien ett par bollar före ända in i halvlekens sista minuter.

För den första halvleken avslutades med fem bättre minuter för svenskarna, efter en tacksam timeout från Ljubomir Vranjes, där Appelgren levererade starkt i målet och Gottfridsson både styrde upp styrde upp och drämde in mål i anfallet.

Halvtidsresultat: 9–10

I andra halvlek levererade Sverige ett bättre spel redan från start. Appelgren fortsatte att storspela i målet och Gottfridsson bjöd på fler fina bollar i det slovenska målet. En kvittering och ett inhopp av en het Lukas Nilsson senare så väcktes ett nytt liv hos såväl publiken i Scandinavium som i det blågula laget.

Slovenien bjöd dock fortfarande upp till en hård kamp, och svenskarna fortsatte att spela svårt, långsamt och stillastående i anfallet – och trots att kontringsspelet började visa sig hos Sverige lyckades de aldrig gå förbi.

Målvaktsbyte i Sverige och Palicka visade direkt vart skåpet ska stå – men en utvisning på Jesper Nielsen och slarv i anfallet senare var Slovenien återigen uppe i en tvåmålsledning.

Trots en ny upphämtning av Sverige i matchens sista fem minuter var Sloveniens försvar det starkare på planen, och Sverige kom aldrig närmre än ett 19-22, och fick därför slutligen se sig besegrade med 19-21.

Nya tag på tisdag när Polen står för motståndet.