SPELARBETYG: Fyra spelare stack ut mot Chile

Sverige. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Sverige besegrade Chile i den andra VM-matchen och här är Handbollskanalens betyg på de svenska spelarna. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige vann även mot Chile och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Lucas Pellas
Inledde matchen istället för målkungen Hampus Wanne och tackade för förtroendet genom att göra fem mål direkt i första halvlek. Första målet flippade han in från kanten och fortsatte sen med att vara riktigt vass, även i den andra halvleken. VM:s bästa andraalternativ på vänstersex?

Daniel Pettersson
Gjorde fyra mål på fyra skott i första halvlek, en fin reaktion från Pettersson jämfört med matchen mot Nordmakedonien där han inte var fullt lika effektiv. Fortsatte att vara vass i den andra halvleken.

Jim Gottfridsson
Giganten i den svenska offensiven. Gjorde antingen mål eller assist nästintill varje gång Sverige gick till attack. Vilade en del i andra halvlek.

Lukas Sandell
Fick komma in ganska tidigt i första halvlek och var riktigt bra. Flera mål och dessutom bra försvarsspel där han kastade sig efter en lös boll. Visade att han vill ta upp kampen med Persson om förstaplatsen på högernio. Inte lika mycket speltid i andra halvlek, men gjorde det bra när han kom in.

Mikael Aggefors
Aalborg-målvakten fick chansen från start och stod för flera räddningar. Visade dessutom prov på sina fantastiska utkast som låg bakom flera svenska mål. Lite svårare en period att få tag på bollarna, men höjde sig mot slutet av andra halvlek. Byttes ut mot Palicka direkt i andra halvlek.

Jonathan Carlsbogård
Inte lika framstående bakåt som mot Nordmakedonien, men på nytt riktigt bra framåt. Satte fart på anfallsspelet och gjorde rätt val i princip varje gång. Skulle kunna våga gå på eget avslut oftare än vad han gör.

Max Darj
Sverige hade svårt att få stopp på Chile men det berodde inte på försvarsgeneralen Darj utan snarare på det kollektiva försvarsspelet. Stod för en riktig delikatess när han liggandes hittade fram med ett utspel till Pellas.

Andreas Palicka
Kom in direkt i andra halvlek och inledde med att göra flera fina räddningar. Lagkaptenen är klass rakt igenom.

Felix Claar
Fick inte spela mycket i första halvlek, men hann utmärka sig genom en fin assist till Lukas Sandell. I den andra blev det mycket speltid för Claar, som tog för sig med egna avslut, genombrott och assist.

Linus Persson
Startade på nytt och gjorde det bra med ett par fina mål. Drog på sig en onödig utvisning för tröjdragning, men bortsett från det var det en bra insats från Persson. Fortsätter att ta för sig.

Fredric Pettersson
Spelade den avslutande kvarten av den första halvleken, men hade det stundtals svårt mot kvicka chilenare. Åkte på en tveksam utvisning – den store Pettersson såg ut att straffas för sin storlek. Spelade upp sig i den andra halvleken och fick stopp på chilenarna flera gånger.

Valter Chrintz
Spelade inte mycket, men när han var inne var han vass. Gjorde mål på sina lägen och var osjälvisk i friläge när han spelade fram Darj till ett mål.

Alfred Jönsson
Ett piggt inhopp av Jönsson – fina tempoväxlingar och bra spel. Både målskytt och framspelare i ett.

Spelade för kort tid för att bedömas

Hampus Wanne, Oskar Sunnefeldt, Jonathan Edvardsson