Spanien säkrade gruppsegern med triumf mot Tunisien

Angel Fernandez Perez Foto (arkiv): Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Grupp B var vidöppen inför slutomgången med chans till topposition för alla lag och liknande jumborisk över hela linjen. Spanien ledde vid matchstart och redde ut uppgiften mot Tunisien, som fick nöja sig med fjärdeplats.

Spaniens manskap har haft strikta rutiner med en del byten på klockan i starten av gruppspelet. Målvakterna har varit i aktion varannan gång, Gonzalo Perez de Vargas återvände till tisdagsdrabbningen och fick det första skottet i huvudet.

Playmakern Mohamed Darmoul var vass för Tunisien och markerade sig med totalt åtta mål. Spanien kunde istället öppna med några linelägen, i ytan som Julen Aguinagalde lämnat över efter många landslagsår.

Niometerskedjan och försvarsgiganten Viran Morros kunde bry sig mindre om allvaret i matchen med mängder av stora matcher på meritlistan.

Efter flera fina finter och tillåtande försvar, 7–7 efter drygt tio minuter fick Spanien fart på fötterna och testade ett ryck. Några utvisningar minuterna precis före paus höll nere försprånget till tre bollar men ledarlaget fortsatte med högt tryck och höll motståndarna ifrån sig.

Tunisiens försvar kunde i gengäld inte styra undan skyttarna. Avgörandet föll med tio minuter kvar när Spanien slog till med bland annat distansskott från Daniel Dujsjebajev.

Till slut 36–30 och spanskt avancemang med tre poäng på kontot. Tunisien fick släppa kontakten med topp tre och får sänka ambitionerna till Presidents Cup.

Spanien–Tunisien 36–30 (17–14)