Slovenien surfade förbi Schweiz – tar två poäng till huvudrundan

Foto: Bildbyrån

Schweiz följde med en stund i matchen, sen växlade Slovenien upp och kontrade bort hoppet hos de röda. Ljubomir Vranjes lag vann med 29-25 (16-10) och är nu klara för huvudrundan med två poäng. 

Det började lovande för Schweiz, och för den gula publiken i Scandinavium som hoppades på den smått otroliga åttamålssegern – vilket hade inneburit att Sverige kunde ta sig vidare med två poäng till huvudrundan.

Men efter ledning med 2-1 till de röda var det snart slut på ledningen. Miha Zarabec visade upp fin form med sitt avstämda skytte och sina inspel, samt visade djupet hos Sloveniens mittnior där Dean Bombac hade råd att vila hela matchen.

Lagen följdes åt fram hyfsat jämsides fram till den 20:e minuten i första halvlek. Då kunde slovenerna med sitt aggressiva försvarsspel sno åt sig bollen både en och tre gånger och Blaz Janc kunde kontra in några snabba till ledning 12-6.

Hos Schweiz var det som vanligt Andre ”Andy” Schmid som stod för det mesta kreativa framåt och gjorde pliktskyldigt sina åtta mål. Men Schweiz kom aldrig nära att störa Slovenien – där Vranjes kunde lufta i princip hela bänken inför nästa runda. En runda dit han tar med sig full pott.

Nu väntar en avslutande match för i grupp F mellan Sverige och Polen, där blågult har råd att förlora med nio mål för att ta sig vidare till huvudrundan.

Målskyttar >>