PLAY: Jure Dolenec – ”Vranjes gör underverk med oss just nu”

Sloveniens aviga högernia Jure Dolenec satte fyra av fyra när hans lag vann mot Schweiz 29-25 (16-10). Efter matchen pratade Barca-spelaren om skrällarna i EM, Ljubomir Vranjes betydelse och om håret ska få växa ut igen.

Det blir alltså Slovenien och inte Sverige som plockar med sig båda poängen till huvudrundan. Jure Dolenec, som ofta störde det svenska anfallsspelet förra matchen, var på spelhumör den kvarten han spelade i vinsten mot Schweiz.

Den bekväma segern tillät Sloveniens svenska förbundskapten Ljubomir Vranjes att vila högernian och flera andra viktiga spelare. Och Dolenec menar att svensken har gjort ett bra jobb med den korta tid han varit i laget – med sitt lugnare sätt.

– Vi är inte vana med så lugna tränare här i Balkan. Och han har gjort underverk med oss så här långt, säger Dolenec efter matchen.

31-åringen som till vardags spelar i Barcelona tog sig även tid att prata om skrällarna såhär långt i EM och att det är bra för handbollen om fler nationer tar plats på den stora scenen.

– Många mindre lag som alltid fick stryk av de stora lagen vinner nu istället. Vi såg det redan i kvalet till EM. Jag tycker att det är bra för handbollen att det kommer fram fler nationer.