Tre stjärnor: Schweiz – Slovenien

Klemen Ferlin, Slovenien. Foto: Bildbyrån

Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor – Klemen Ferlin (Slovenien)
Sloveniens målvakt stod återigen för en mycket fin instats mellan stolparna. Ferlin, till vardags i slovenska plantskolan RK Celje, har så här långt gjort ett mycket fint mästerskap och man får väl ändå säga att han nu har presenterat sig för den breda handbollspubliken.

Första halvlekens fina 50% i räddningar sjönk till 42% i den andra halvleken. Matchen avslutades lugnt och tryggt på bänken när kollega Kastelic fick känna på hetluften.

Två stjärnor – Miha Zarabec (Slovenien)

När Dean Bombac fick vila så var det Zarabecs tur att ha show på mittniopositionen i Slovenien. Zarabec, som spelade vänsteretta i defence kunde dra upp ett härligt tempo i andrafasen och i uppställt spel visade han Kiel-inspirerat uppstyrt spel.

En stjärna – Andy Schmid (Schweiz)

Enkelt att ta Andy Schmid som sista stjärnvalet i matchen mellan Schweiz och Slovenien. Men, Schmid är en stjärna personifierad. Helt ensam fick han dra fram sitt manskap och han låg även idag bakom i princip allt i Schweiz. Nja, Schweiz hade aldrig chans mot Slovenien (eller Sverige i premiären) men får ändå åka hem med huvudet högt.