PLAY: Linus Arnesson – ”Det gäller att vi glömmer gårdagens match och går vidare”

Linus Arnesson utsattes för en tuff uppgift under gårdagens match mot Slovenien, där han spelade på ”fel” niometersposition utifrån sin högerhand. Anfallsspelet i Sverige stannade av totalt, och från högersidan hade Arnesson det extra tufft att få anfallsspelet att fungera. 

Sverige åkte på en förlust under gårdagskvällen när Slovenien stod för motståndet. Det efter en match där anfallsspelet inte fungerade för de blågula spelarna, och där Linus Arnesson tog över som högernia efter att Albin Lagergren meddelades bli borta från matcher på grund va medicinska skäl.

– Det är segt såklart, men det är bara en halv dags vila sen är det fullt fokus på Polen. Det är en måstematch imorgon, så man får sura lite sen är det bra att gå till nästa match, säger han dagen efter förlusten.

I och med förlusten blir morgondagens match mot Polen just en måstematch om Sverige ska ta sig vidare till huvudrundan i Malmö, och Arnesson har inte räknat bort motståndet från de polska spelarna:

– Det är bra spelare som spelar högt upp i olika ligor i Europa. Så det är ett bra lag vi möter, och det är ändå en match i EM – de är alltid svåra.