PLAY: Vranjes – ”En otrolig känsla att få sjunga med i nationalsången”

Ljubomir Vranjes drog det längsta strået i Scandinavium igår när hans Slovenien besegrade Sverige med 21-19 i gruppfinalen. Handbollskanalen träffade svensken under måndagens mediaträff.

– Det var en otrolig känsla att få sjunga med i nationalsången inför en sån här publik.

Och större delen av de nästan 12 000 på läktarna i Scandinavium jublade högt när Ljubomir Vranjes namn ropades ut i högtalarna. Det var nog en stor stund för den forne lille liraren och nuvarande stortränaren. Och än större blev det nog när Slovenien lyckades nötta ner Sverige med sitt aggressiva, höga försvarsspel.

– Det var för att vi ville få bort deras styrkor. Både i deras försvarsspel, att få bort deras kontringar. Och i deras anfallspel, att försöka styra dem till vissa lägen.

Imorgon väntar Schweiz för Slovenien i en avgörande sista gruppspelsmatch i Göteborg. Ett Göteborg, och ett Kortedala, där Ljubomir Vranjes en gång i tiden tog sin första handbollssteg.

Du blir inte sugen på att hoppa på 6:an (spårvagnen) in till Kortedala?

– Haha, vad roligt att du säger det. För jag satt och åt frukost här förut och då såg jag den och bara ”Oh! Kortedala!”. Det väckte liv, också, i mig.