Jerry Tollbring om Slovenien, Polen och det minskande kantspelet

Sverige har inte drunknat i kantlägen efter de första matcherna i EM 2020. De mål som Jerry Tollbring och hans kantkollegor har fått har ofta kommit på kontring eller straff. Vänsterkanten tycker att kantlägena har blivit färre överlag inom handbollen.

– Vissa lägen ser det ut som att jag är fri, eller det tycker jag själv i alla fall, sen kanske det ser annorlunda ut däruppifrån och det är klart att det är en svår pass.

Tycker du att kanterna får färre lägen överlag?

– Ja, det tycker jag nog. I alla fall i jämförelse med VM i Frankrike (2017). Då sprang vi på det mesta, i andrafas och kontrade lite och hade lite bredare spel känns det som.

När man inte får utspelen till kanten så får man försöka skapa lägen själv. Jerry Tollbring var väldigt stabil bakåt i försvarsspelet och de gånger som vänsterkanten fick tag i bollen tittade han snabbt upp för att hitta en lagkamrat – oftast Daniel Pettersson.

– Jag vill gärna ha mycket boll och ”DP” kommer in i mitten och försöker göra något annat. Vi sa att vi skulle försöka kontra hela tiden och det är ändå lite enklare mål där.