PLAY: Dibirov tappade det när Ryssland tappade matchen

Timur Dibirov har varit Rysslands viktigaste spelare under VM såhär långt. Men i matchen mot Brasilien tappade vänsterkanten huvudet totalt och knuffade ner brassarnas målvakt, vilket resulterade i ett rött kort. Ryssland förlorade med 23-25 och Brasilien har nu greppet om avancemanget.

Det var trean mot fyran i grupp A som gjorde upp i München. Ryssland kom stärkta från ett oavgjort resultat mot Tyskland och Brasilien vann senast över Serbien med 24-22. Och det var brassarna som skulle fortsätta i segerstil.

Brasilien hade ledningen från första anfallet och ledde med 15-10 i halvtid. Men ryssarna skulle inte ge sig och Timur Dibirov, som startat matchen svagt, började rätta till siktet och gjorde sex mål, innan hjärnsläppet.

 

För brassarna hade återigen tagit ledningen och dragit ifrån till 23-20 med åtta minuter kvar och Dibirov missar ett läge, får en lätt knuff av målvakten Almeida och ger en hård knuff tillbaka. Knuffen gav ett rött kort och Ryssland kom inte tillbaka in i matchen.

Brasilien vann med 25-23 och gick upp på fyra poäng, lika många som Ryssland men med fördel av inbördes möten. I sista matchen har Brasilien Korea kvar att möta, där Ryssland möter Frankrike.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here