Korea nära men inte nog – hoppet lever för Serbien efter vinsten

Serbien. Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån

Det var nära en historisk VM-seger för Korea, men Serbien vände och vann till slut med 31-29 (14-16). Tack vare segern lever det serbiska hoppet om avancemang till mellanrundan.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Vilken match de gjorde ändå, Korea. Och det hade varit den första vinsten för ett helkoreanskt landslag någonsin. Men den får vänta på sig, för Serbien reste sig – mycket tack vare sitt kantspel – och vann måstematchen.

Det var en klassisk jämn handbollsmatch där inget av lagen drog ifrån med fler än fyra mål, och det var i slutet av matchen. Först var det kvicka Korea som tog ledningen och starka serber som hämtade tillbaka den i mitten av första, för att sedan tappa den igen till Korea som gick in med ledning 16-14 i halvtid.

Framförallt var det trixmästaren Jeong-gu Kang och linjen Dong-meung Kim som stod för produktionen i Korea. Kang sköt hoppskott och avstämt och vikskott och gjorde totalt 12 mål i matchen. Kim var tung och hundraprocentig på sina fem avslut. Tillsammans höll de Korea kvar i ledningen fram till 25-24.

Då fick Serbien tag på Kang bakåt och lyckades med några enkla kontringsmål på heta kanterna Nemanja Ilic (5 mål på 6 försök) och mästerskapsdebutanten Vukasin Vorkapic (7 av 7).

Serbien gick upp till ledning med 28-25. Korea orkade inte resa från det och laget får vänta på sin första seger som enat land i ett VM. Serbien kan fortfarande gå vidare till mellanrundan om man vinner mot Tyskland samtidigt som varken Brasilien eller Ryssland vinner sina matcher.

Statistik från matchen >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here