Pellas briljerade: ”Inget jag tar för givet”

Lucas Pellas. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Hampus Wanne hade måluppvisning mot Nordmakedonien. Mot Chile kom Lucas Pellas in och gjorde ett mål mer än sin kantkollega – själv var han glad över att få spela match igen.
– Det blir en extra laddning när man tar på sig tröjan och det är inget jag tar för givet, säger Lucas Pellas till Handbollskanalen.

Hampus Wanne gjorde mål på allt mot Nordmakedonien och stannade till slut på elva fullträffar. Då borde väl han vara given mot Chile? Icke. In kom Lucas Pellas – och gjorde tolv mål. Sverige har det minst sagt bra ställt på vänstersex.

– Mitt mål var att göra en så bra insats som möjligt och göra det svårare för Glenn och ”Boken” att välja spelare helt enkelt, säger Lucas Pellas.

Det var ett tag sedan du spelade match, hur var det att spela igen?

– Det var bra, det är alltid kul att spela för Sverige. Det blir en extra laddning när man tar på sig tröjan och det är inget jag tar för givet. Senast jag spelade match var den 22 december, så det var inte den bästa uppladdningen.

Det syntes ingen ringrost i Pellas insats mot Chile. Flippavslut i första anfallet och sedan rullade det på matchen igenom. Frågan är nu vem av Wanne och Pellas som får spela på måndag mot Egypten.

– Man vill alltid spela, men i landslaget blir man glad för alla som det går bra för. Men självklart gav det mig självförtroende med en bra start och efter det var det bara att köra vidare, säger Lucas Pellas.