Solberg: ”Jag tycker att vi har matchat laget bra”

Glenn Solberg. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Sverige hade problem med Chiles kvicka spelare, men det blev storseger ändå. Glenn Solberg gillade det han såg när det kommer till bredden i Sveriges anfallsspel.
– Det blir svårt att försvara sig mot oss när vi spelar så, säger förbundskaptenen till Handbollskanalen.

Det är fel att säga att det satt långt inne mot Chile, för Sverige hade kontroll hela matchen. Men försvarsspelet satt inte riktigt som det skulle mot kvicka och hala chilenska spelare.

– Vi är inte nöjda med försvarsspelet. Det var fantastiskt mot Nordmakedonien, men nu blev vi för defensiva och jobbade för mycket i sidled istället för att komma ut och tackla för att få frikast. Men det blev bättre i andra halvlek, säger Solberg.

Å andra sidan var anfallsspelet riktigt bra för andra matchen i rad. Framförallt det faktum att Sverige gör mål från alla positioner.

– Jag hoppas att vi fortsätter att spela med den bredden och med det anfallsspel vi gör nu. Vi får många möjligheter över hela banan och då blir det svårt att försvara sig mot oss.

– Klarar man att spela med bredd i spelet blir det enklare även för spelarna i mitten, det blir större luckor.

Flera svenska spelare har matchats ganska hårt i de två första matcherna, däribland Jim Gottfridsson, Max Darj och Jonathan Carlsbogård, men det ville Solberg tona ner.

– Jag tycker att vi har matchat laget bra. Jim har fått vila i båda matcherna och även Max. Jag tycker att det ser bra ut där. Det blir förhoppningsvis ett långt mästerskap och det är viktigt att ha friska ben hela tiden.