OS-söndag: Sverige jagar dubbla revanscher

Sverige jagar revansch mot Danmark. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Imorgon är det Danmark som gäller för de svenska herrarna. Det blir en utmaning. Danskarna är det lag som imponerat mest i turneringen. Men Sverige vill ta revansch efter förlusten mot Egypten i fredags – och VM-finalen.

Grupp A

Tyskland och Brasilien möts i en direkt avgörande match om slutspelsplatsen. Tyskland slutar trea vid vinst – och slipper förmodligen Danmark i kvarten. Skulle de förlora däremot, kan de missa avancemang. Spanien är redan klara tvåa i gruppen och matchen mot Argentina är betydelselös för båda lagens tabelläge. Argentina kan inte klättra från sin bottenposition. Inför mötet mellan Frankrike och Norge har Frankrike redan säkrat gruppsegern. Norge är vidare, men behöver vinna – samtidigt som Tyskland tappar poäng – för att slippa möta ettan i grupp B i kvartsfinalen.

Tabell

 1. Frankrike, 8p
 2. Spanien, 6p
 3. Tyskland, 4p
 4. Norge, 4p
 5. Brasilien, 2p
 6. Argentina, 0p

Grupp B

Sverige har en kvartsfinal att se fram emot. Tredjeplatsen i tabellen ser ut att vara intakt hur det än går mot Danmark, om inte Bahrain skräller mot Egypten. I annat fall blir det tre lag på samma poäng (vid en svensk vinst) och inbördes målskillnad i matcherna lagen emellan som räknas. Förutsättningarna kommer dock vara klara inför Sveriges match, eftersom den är den sista som spelas. Senaste gången Sverige mötte Danmark var i VM-finalen för ett halvår sedan. Då var det ”bara” ett monsterinhopp av Jacob Holm och några avgörande världsklass-räddningar från Niklas Landin, som skiljde lagen åt. En revansch och de svenska spelarna skulle få vind i seglen inför avslutningen av turneringen. Det är hård kamp om den fjärde platsen, men Portugal bör kunna vinna mot Japan.

Tabell

 1. Danmark, 8p
 2. Egypten, 6p
 3. Sverige, 6p
 4. Bahrain, 2p
 5. Portugal, 2p
 6. Japan, 0p

Söndagens matcher:

(02:00) Portugal–Japan
(04:00) Egypten–Bahrain
(07:15) Spanien–Argentina
(09:15) Norge–Frankrike,
(12:30) Tyskland–Brasilien
(14:30) Danmark–Sverige, direkt i Kanal 5
Alla matcher sänds i Discovery+