Moraes blir klubbkamrat med Källman i Benfica

Rogerio Moraes på väg t ill Benfica. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Rogério Moraes är mitt uppe i kampen om en kvartsfinalplats i OS, med sitt brasilianska landslag. Nu rapporterar portugisisk media att mittsexan är klar för S.L. Benfica. Där blir han i så fall klubbkamrat med Jonas Källman.

Förra säsongen hamnade Benfica på en tredjeplats i den portugisiska ligan. Nu satsar klubben på att nå hela vägen i titelracet den kommande säsongen. Enligt den portugisiska sporttidningen A Bola har klubben gjort klart med den kraftfulla brasilianska mittsexan, Rogério Moraes.

En läkarundersökning efter OS är allt som ska vara kvar för att affären ska gå i lås. I så fall blir han klubbkamrat med Jonas Källman, som också anslutit till Benfica inför den här säsongen.

Men först ska den 2,04 meter långa och 118 kilo tunga 27-åringen försöka ta sitt landslag till OS-kvartsfinal. Brasilien spelar den avgörande matchen imorgon (söndag) mot Tyskland klockan 12.30.

Moraes har spelat för Veszprem, i den ungerska ligan, under de två senaste säsongerna. I slutet av augusti spelar Benfica mot schweiziska HC Kriens i sin första match i EHF European League.