OS-kvalet klart – Sverige mot Algeriet

Valter Chrintz – aktuell för SOC i Karlstad. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån.

Sverige ställs mot Tyskland, Slovenien och Algeriet i kvalet till OS 2020.

Den 17-19 april spelar Sverige ett rafflande OS-kval i Berlin. Nu är det klart att Algeriet kompletterar den line-up som tidigare bestod av Tyskland och Slovenien.

Algeriet knep nämligen bronset idag i Afrikanska mästerskapen. De besegrade Angola med 32-27 efter en svängig och dramatisk match. Moustafa Hadj Sadok, till vardags i turkiska Besiktas, blev utsedd till matchens spelare.

Nu får alltså nye förbundskapten Glenn Solberg det fina uppdraget att scouta Algeriet med spelare i olika ligor runt om i sydeuropa och så självklart på hemmaplan. Lurigt! Mest namnkunnig är målvakten Khelifa Ghedbane som tillhör Vardar.

Vi förväntar oss mer detaljer från det tyska och svenska förbundet inom de kommande veckorna. Men Berlin, 17-19 april – skriv upp!

De två bästa lagen i varje kvalgrupp får en plats till OS 2020 i Tokyo.

Grupp 1
Norge
Ej klar
Chile
Sydkorea

Grupp 2
Frankrike
Ej klar
Ej klar (Tunisien eller Egypten)
Portugal

Grupp 3
Tyskland
Sverige
Slovenien
Algeriet

Nu återstår att avvakta resultatet av finalen i de Afrikanska mästerskapen. Om Egypten vinner får de en direktplats till OS och kvalplatsen går till Brasilien. Om Tunisien vinner får de i sin tur en direktplats till OS och kvalplatsen går till Egypten. Matchen startar 18.00 svensk tid.