”OS bästa spelare” riskerar att missa semifinalen

Mathias Gidsel skadade sig i matchen mot Norge. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Danmarks förbundskapten menar att Mathias Gidsel är OS bästa spelare hittills och efter kvartsfinalerna leder han assistligan i turneringen. Men i den andra halvleken mot Norge fick han en smäll mot huvudet och fick se avgörandet från bänken. Nu riskerar han att missa semifinalen mot Spanien.

Danmark är framme i semifinal och en av spelarna som imponerat mest är den unga högernian, Mathias Gidsel, som leder turneringens assistliga inför semifinalerna. Den danska förbundskaptenen, Nikolaj Jacobsen, gick så långt att han hävdade att Gidsel är OS bästa spelare så här långt. Men i matchen mot Norge slog han i huvudet, i en situation som slutade med rött kort för den norska stjärnan, Sander Sagosen. Gidsel fick utgå och är ett osäkert kort inför semifinalen mot Spanien.

– Det går framåt med Mathias, och vi tror på att han kan spela. Men det är svårt att prata om procent, om han nu skulle få en motreaktion. Men vi förväntar oss att han spelar, säger Nikolaj Jacobsen till den danska nyhetsbyrån Ritzau.

– Det är lömskt och vi vill gå långt i OS, men det är också ett liv efter OS, så vi spelar inte hasard med Mathias. Han skall vara nära 100 procent innan han blir aktuell för spel, fortsätter han.

Mathias Gidsel, som spelar för GOG i danska ligan, blev utsedd till årets talang förra året och han kom med i turneringens lag under VM i Egypten för ett halvårsedan.