KLART: Frankrike till OS-final

Vincent Gerard tog Frankrike till final. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Frankrike är klara för OS-final efter en fantastisk insats av målvakten Vincent Gerard. Det var en tät och intensiv match, med två lag som ville mycket. Båda lagen bjöd på energiskt försvarsspel, men Frankrike kunde till slut vinna med 27–23 (13–13).

Lagen drog ned på tempot och kände på varandra i början. Det egyptiska försvaret visade inställning några minuter in i matchen, när de dök efter lösa bollar och kunde gå upp i en 5–1-ledning efter sex minuter. Skyttet utifrån var kraftfullt och Hendawy gjorde några tidiga räddningar.

Men Frankrike växte in i matchen mycket tack vare målvakten Vincent Gerard. Strax innan paus kunde fransmännen gå upp i ledning efter en kontring, men Egypten hann med en kvittering innan halvleken var över, och det stod 13–13 i paus.

Hugo Descat var sylvass från sin kant och från straffpunkten och Nikola Karabatic hittade instick på linjen, men niometersspelarna Yehia Elderaa och Ahmed Hesham såg till att Egypten kunde hålla jämna steg. Båda lagen bjöd på energiska försvarsspel men det var fransmännen som kunde dra ifrån till en tremålsledning med kvarten kvar.

Egypten bytte in Mohamed El-Tayar i målet och han stod för ett par fina räddningar, men Egypten lyckades inte gå ikapp. Frankrike var två mål upp med 8 minuter kvar och Gerard hade 46 procent i räddningsstatistiken. Fransmännen fick några enkla mål och Ludovic Fabregas kunde lobba in 25–21 med fyra minuter kvar. Karabatic avgjorde matchen med ett distansskott med ett par minuter kvar och matchen slutade 27–23 (13–13).