Norge sydde ihop den serbiska säcken – trots Sagosens måltorka

Torbjørn Bergerud. Foto (arkiv): Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Norrmännen har skaffat sig en fin sits i grupp 3 efter vinsten mot Serbien med 31–28 (14–17), där Sander Sagosen gjorde sitt första mål efter 35 minuter.

Det började inte bra för Norge, som gick in som favoriter i matchen mot Serbien. Tränare Jonas Wille eftersökte hög intensitet i försvaret men istället var det det serbiska anfallet som drog det längsta strået.

Och bakåt lyckades Serbien hålla norska storstjärnan Sander Sagosen i schack. Det tog 35 minuter för mittnian att hitta nätet, men då lossnade det.

Som mest ledde Serbien med fem mål, vid ställningen 14–19, men i takt med att Sagosens började sätta bollar framåt (fem mål blev det till slut) och Torbjörn Bergerud räddade dom bakåt lyckades Norge vända upp och ner på schackbrädet.

Efter kvitteringen till 22–22 tittade norrmännen inte bakåt då de tog ledningen och höll den sen ända in till slutsignal.

För Serbien innebär förlusten att man inte har någon chans att nå kvartsfinal. Norge däremot har skaffat sig ett bra läge med sina sex poäng, lika många som ettan Tyskland och två poäng fler än trean Nederländerna.