Matchens tre stjärnor – Japan-Sverige

Hampus Wanne. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån.

Ett svårläst Japan testade Sveriges tålamod i 60 minuter utan att komma förbi på sluttampen. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor – Hampus Wanne
Målsprutan mot Bahrain blev bänkad från start mot Japan. Det kunde kantraketen i superform hantera. Wanne kom in i matchminut 21 och samordnade tre snabba mål med en stark, svensk forcering. Både plus och minus med brända lägen efter paus, de trots allt matchavgörande nätkänningarna till åtta fullträffar förlåter mycket från skytteligaledaren i blågult.

Två stjärnor – Mikael Aggefors

Aggefors fick ta emot både väntade och oväntade avslut i parti och minut i första halvlek. Nio stoppade skott och tre måls ledning var ett bra betyg för målvakten. I andra blev det ännu mer av öppna spjäll, keepern kunde kompensera med ett par viktiga räddningar och utkast till kontringar.

En stjärna – Jim Gottfridsson

Gottfridsson var lite mer där, med lite mer stabilt passningsspel och fler egna satsningar när Sverige stred på kniven med Japan. Petade in tre bollar sista 30 och lyfte offensiven så att de jagande motståndarna iallafall aldrig kunde utjämna.