TV-tisdag: Hög spänning i Sveriges grupp

Mathilda Lundström. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

Sveriges grupp får TV-tipsen med de mest intressanta tisdagsduellerna. Brasilien och Ungern är igång på natten, svensk tid. Samtidigt är det värt att följa 04-matchen som lär bli vägvisare inför streckdramatiken i gruppen.

Båda lagen pressade favoritduon i första omgången. Brasilien vann till slut en poäng och hindrade ROC från att varva upp.

Ungerns alla ansträngningar ledde dock bara till en nolla. Europalaget har den lilla fördelen att man tog hem genrepen, 34–31 och 24–23 och vet hur Brasilien kan hanteras.

För blågult väntar en tuff nöt, låt vara att Sverige har 3–2 på ryska landslag i formraden utanför mästerskap.

I VM, EM och OS de senaste åren gäller en liten annan verklighet, 1–3 sedan Rio de Janeiro. Enda undantaget, i EM 2018, var en match där det ändå inte räckte för avancemang medan Ryssland redan var klart för semi.

Nathalie Hagman fixade målrekordet med 17 fullträffar i en och samma match men 39–30 var ändå ingen särskilt bejublad seger.

Sveriges grupp avslutas med Frankrike mot Spanien och en tajt historia om man ser till sex raka mästerskapsmöten.

Frankrike har fyra uddamålssegrar, inklusive avgörandet i förlängning i OS-kvartsfinalen för fem år sedan. Lägg till två oavgjorda kamper så verkar det smått omöjligt att undvika spänning till slutsignalen mellan grannländerna.

OS 27 juli
(02:00) Montenegro–Japan, direkt i Kanal 5
(04:00) Brasilien–Ungern
(07:15) Sverige–ROC, direkt i Kanal 5
(09:15) Sydkorea–Nederländerna
(12:30) Angola–Norge
(14:30) Frankrike–Spanien, direkt i Kanal 9
Alla matcher sänds i discovery+