Mikael Aggefors nöjd med full pott

Mikael Aggefors. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån.

Sverige må ha mer att bevisa i form av längre perioder med stabilare spel. När OS-tabellen satt sig är det ändå få argument som biter på resultatutdelningen.

– Två matcher, två segrar. Det är framförallt det som vi tar med oss, sade Mikael Aggefors till Kanal 5 efter dramat i och mot Japan.

Det lär ha varit nervöst vid många svenska TV-apparater och tillfälligt öppnade utekontor måndag eftermiddag. Många mil bort hade landslaget en tuff avslutning innan segerjubel nummer två.

Japan gick från stort underläge till en ynka boll från kvittering. Huvudsaken var trots allt att förändringen aldrig kom till stånd för förlorarlaget.

– Vi leder med sex mål när de kliver över och spelar sju mot sex. Där ger de sig själva chansen, vi får lite problem och saknar någon räddning i den fasen samtidigt som vi bränner, sade Aggefors om minuterna där det brände till på allvar.

Eller?

– Klockan rann på mycket mot slutet, det kändes ganska lugnt, fortsatte han till Kanal 5.

Med två nya poäng på kontot kunde målvakten lägga upptakten bakom sig. Det vill säga de två gruppmatcherna mot mer obekanta lag.

– Man spelar aldrig mot det till vardags när man spelar europeisk handboll, det blir något nytt med skyttar som är svåra att hålla koll på som målvakt. Men jag står här och har vunnit en OS-match , jag ger mig själv godkänt iallafall, sade han.