Lindgrens Finland tog revansch på Grekland – men inte tillräckligt

Ola Lindgren. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Finland visade prov på sisu och lyckades besegra Grekland med 32-28 efter 14-målsförlusten i Kozani förra veckan. Men de finländska segersiffrorna blev ”bara” fyra och nu är det i princip omöjligt för Ola Lindgrens lag att knipa kvalplatsen till VM.

– Inställningen var som natt och dag jämfört med bortamatchen. Ola (Lindgren) höll ett bra snack i omklädningsrummet och vi kom igång på ett helt annat sätt, säger Nico Rönnberg direkt efter matchen till Yle Sporten.

Förra veckan åkte Finland till grekiska Kozani för att spela in sig i pole position i VM-kvalspelet. Men finländarna gjorde en direkt svag insats och förlorade med 22-36. För att ha han chans till avancemang till nästa kvalspel krävdes därför seger mot Grekland igår.

Det blev en seger för våra grannar men då segern bara skrevs till 32-28 är chansen för att knipa förstaplatsen i gruppen nästintill bortblåst. För att Finland ska gå vidare krävs att ledande Grekland förlorar mot hittills nollade Cypern och sen mot Israel, samtidigt som Finland vinner över Israel med minst två mål och sen slår Cypern.

Utförlig text om matchen i finska Yle: ”Det finska lejonet visade hur man spelar handboll”

Finland–Grekland 32–28 (16–14)
Finland:
Nico Rönnberg 11, Teemu Tamminen 9, Max Granlund 4, Roni Syrjälä 3, Ian Martin 3, Robin Sjöman 2

Tabell:
Grekland 6p
Israel 6p
Finland 4p
Cypern 0p