Eslöv tog revansch på Kärra – vann viktiga streckmötet

Foto: Christoffer Borg Mattisson / @borgmattisson

Eslöv tog två tunga pinnar i jakten på uppflyttning till SHE. Poängen kom efter en revanscherande uddamålsvinst mot streckrivalen Kärra med 25-24 (12-11).

För drygt tre veckor sen möttes de båda lagen i decenniets sista match. Då blev det Kärra som drog det längsta strået efter en tajt drabbning som slutade i uddamålsvinst för hemmalaget med 29-28 (14-14).

I det här decenniets första match var det återigen hemmalaget som skulle uddamålsvinna, men den här gången var det Eslöv som var hemmalag.

Som oftast när lagen möts var dagens match en jämn kamp från start till mål. Det var dock Eslöv som inledde starkast, ofta genom stekheta Filippa Sarenbrant. Hemmalaget drog ifrån till ledning med 7-4 i mitten av första.

Men Kärra och målfarliga Maja Lindström såg till att försprånget inte blev större – och snart hämtades in helt. Kvarten spelad i andra halvlek tog gästerna även över ledningen genom Moa Eggers som satte 17-16.

Lagen fortsatte sen att dela ut mål-smällar till varandra, tills Eslöv gjorde det avgörande rycket till 22-19 genom just Starenbrant. Kärra lyckades inte hämta sig från den sista smällen och Eslöv kunde vinna med 25-24 (12-11).

I och med segern hoppar Eslöv upp på andraplatsen när 12:e omgången fullbordades i Allsvenskan. Kärra stannar kvar på femteplatsen, precis utanför kvalstrecket.

Matchprotokoll >>
Tabellen >>