Brest och Gulldén tillbaka i topp – Toft Hansens Paris hakar på

Bella Gulldén. Foto: O.Stephan/BBH

Det spelades tre matcher igår i franska högstaligan. Sverige hade representanter i två av dem, där både Isabelle Gulldén och Ulrika Toft Hansen fick måla och vinna. Cassandra Tollbring fick bara göra mål, men flest av dem.

Vi börjar i Brest, som i och med gårdagens seger hemma mot jumbon Merignac med 37-28 (17-14) tog tillbaka förstaplatsen från Metz på bättre målskillnad. Och på tal om mål så gjorde Sveriges stora stjärna Isabelle Gulldén tre mål för Brest.

I det andra mötet, mellan hemmalaget Bourg de Peage och Paris 92 fanns det svenska spelare på båda sidan planen. Cassandra Tollbring stod för en stark insats för sitt Bourg de Peage och gjorde fem mål, vilket var bäst i laget tillsammans med Lea Lacroix och Hanna Trastardottir.

Men det var ändå Paris 92 och Ulrika Toft Hansen, med sina två mål, som fick sträcka händerna i luften efter slutsignalen. Paris vann matchen med 29-23 (16-11) och klättrade upp till fjärdeplatsen – med bara Nantes före sig och de största elefanterna Brest och Metz. Bourg de Peage ligger kvar på niondeplatsen, vilket innebär negativt kval.

I den sista matchen för kvällen vann just Nantes sin hemmamatch mot Fleury Loiret med 30-27 (19-17).