Klart: Ola Lindgren förlänger med Finland

Ola Lindgren. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Ola Lindgren har valt att skriva på ett nytt tvåårskontrakt som förbundskapten för finska herrlandslaget, det rapporterar finska handbollsförbundet på sin hemsida.

I snart två år, sedan slutet juni 2019, har Ola Lindgren varit förbundskapten för Finland. Nu blir det två år till i det relativt omeriterade handbollslandet för den välmeriterade tränaren från Halmstad.

– Jag gillar utmaningar och att coacha Finland är en bra utmaning. Vi har startat en föryngringsprocess i laget och vi bygger om inför framtiden. Förhoppningsvis kommer vi under de två kommande åren, tillsammans med handbollsförbundet, att ta ta steg framåt för att komma ikapp länderna som ligger framför oss i dagsläget, säger Ola Lindgren på finska förbundets hemsida.

Sedan 57-åringen tog över som finsk förbundskapten har laget spelat första rundan i VM-kvalet mot VM 2021, där man åkte ut mot Israel och Grekland i gruppspelet. Däremot tog sig laget till tredje kvalrundan mot EM 2022 efter att ha slagit ut Georgien i ett dubbelmöte. Våra grannar är dock poänglösa efter fyra matcher i Grupp 7, som man delar med Danmark, Nordmakedonien och Schweiz.

– Jag tycker att vi tog steg framåt förra året och spelade bra matcher mot Georgien i kvalspelet. Nu har vi haft det lite tuffare när motståndet har blivit svårare. Utöver det så har laget drabbats av flera skador, men å andra sidan har intressanta spelare då tillkommit, säger Lindgren på hemsidan.

Några profiler i det finska laget är Max Granlund på vänsternio som leder Finlands interna skytteliga i EM-kvalet, vänsterkanten Benjamin Helander som spelar i Alingsås, spelfördelaren Ian Martin som brukade spela i Karlskrona och storprofilen på vänsterkanten, Teemu Tamminen – som Yle gjorde en kortdokumentär om med titeln ”Från gaturåtta till handbollsstjärna” och som finns översatt till svenska.

Imorgon spelar Finland sin nästa match i EM-kvalet då man tar emot Nordmakedonien klockan 17:00.