IFK Skövde: Kristian Svensson gör debut i sin nya roll

Skövdes Kristian Svensson är klubbens nya assisterande tränare. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Efter en stark säsong som ledde hela vägen till finalspel, avslutade IFK Skövde-spelaren Kristian Svensson sin karriär. I år blir han assisterande tränare bredvid Henrik Signell och till helgen spelar laget sina första träningsmatcher.

Kristian Svensson gjorde sin debut i IFK Skövde 2001 och återvände 2013 efter proffsspel i de danska klubbarna FC Köpenhamn och Aab Håndbold, och den tyska klubben TuS Nettelstadt-Lübbecke. Efter finalförlusten mot Sävehof i våras bestämde han sig för att avsluta sin spelarkarriär och bli assisterande tränare i klubben.

Under helgen spelar Skövde sina första träningsmatcher för säsongen, när de arrangerar en försäsongsturnering på hemmaplan.

– Det känns bra att komma igång och få lite matchtest. Vi har krigat på bra och killarna ser hungriga ut och är sugna på att visa upp sig, säger han på klubbens hemsida.

Övriga lag i försäsongsturneringen är norska ØIF Arendal samt ligakollegorna Eskilstuna Guif och Hammarby IF. Arendals tränare, André Jørgensen Hofstøl, är Kristian Svenssons gamla klubbkamrat från tiden i Ålborg (Aab) och Hammarby är nykomlingar i Handbollsligan.

– Hammarby ser ut att ha fått ihop ett slagkraftigt lag. Bland annat har Viktor Ahlstrand återvänt. För svensk handboll är det också bra att Hammarby är tillbaka och att huvudstaden är representerat i högsta ligan, säger Kristian Svensson.

IFK Skövde kommer att låta alla sina spelare få speltid, meddelar han. Jack Thurin, Viktor Ljungqvist och Daniel Björk ägnar sig dock fortfarande åt rehabträning och är inte med. Skövde Arena kommer att kunna ta in 300 åskådare under matcherna.

Kristian Svensson spelade 56 landskamper för Sverige och var med i VM i Tunisien 2005.

Länk: ”Krille” i ny roll ser fram mot helgens matcher