Karabatić inför sin fjärde OS-final: ”Det är magiskt!”

Nikola Karabatic är klar för sin fjärde OS-final. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Den franska stjärnan Nikola Karabatić var överlycklig efter semifinalsegern mot Egypten. I en intervju med TV-kanalen France 2 medger han att det var en tuff match. Nu väntar karriärens fjärde OS-final.

Nikola Karabatić blev historisk efter kvartsfinalen mot Bahrain. Nu har han gjort flest olympiska matcher av alla på herrsidan. Efter dagens match är han uppe i 37 matcher, två före den ryske målvakten Andrei Lavrov.

Efter slutsignalen stod det klart att Frankrike kommer att få spela ännu en OS-final. Karabatić gör därmed sin fjärde. Han har tidigare tagit två guld (Peking 2008 och London 2012 och ett silver (Rio 2016).

– Jag förstår det inte ännu. De här stunderna av glädje tillsammans med laget är magiska och de vackraste med lagsporter. Det var en tuff match. Egypten spelade väldigt bra och kämpade hårt, men vi visste hur vi skulle hålla oss fokuserade. Mentalt var vi starka, fast det inte var vår bästa match. Vi kunde inte förlora idag, vi satte tonen i den andra halvleken, säger han och tillägnar segern till sin dotter som fyller år idag.

Nikola Karabatić gjorde sin debut i OS redan i Aten 2004. Han har blivit utsedd av Internationella Handbollsförbundet (IHF) till årets handbollsspelare i världen vid tre tillfällen. Frankrike får möta vinnaren mellan Danmark och Spanien i finalen på lördag klockan 14.00.