Joey Strömberg: ”Vinner på inställning och vilja”

Jonas Strömberg, USA. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

USA manövrerade ut Belgien i en spännande fajt i Malmö Arena. En bra avslutning på det amerikanska VM-äventyret som landade i två segrar och 20:e plats i sluttabellen.

– Hur skönt som helst, vi får avsluta på topp, sade Joey Strömberg efteråt.

– Det vi vinner på är inställning och vilja. Samma sak som mot Marocko, alla på bänken bidrar lika mycket som de på planen och Pal är fantastisk i målet, fortsatte han.

Straffspecialisten Merkovszkys sinnesnärvaro mot slutet var den enskilt största vinnarkvaliteten. USA använde också matchplanen till max för att växa i världskonkurrensen.

– Vi kanske blev lite för bekväma och tappade lite av det vi hade i första halvlek. I slutet tänkte vi: ta det lugnt, vi är bättre än de här, sade Strömberg som jobbade målmedvetet framåt under sina inhoppsminuter.

– Vi körde samma upplägg som mot Danmark. Ta det lugnt, spela vidare bollen och inte skjuta förrän det kommer passivt nästan, fortsatte niometaren efter den andra segern.

Vad säger du om 20:e plats totalt?

– Vi är ändå nöjda, bättre än vad någon hade trott och tippat. Målsättningen var att nå huvudrundan, så det blev klart bättre, sade Strömberg som fått aptit på fler mästerskap.

– Vi ska kvalificera oss till PanAm Games i mars och turneringen spelas i november. Sedan är det VM 2025, –27 och OS –28. Jag vill vara med i allt, de här tre veckorna med VM var en sjukt bra upplevelse så nu vill jag aldrig sluta, sade han.