Jim Gottfridsson: ”Skönt att få en poäng”

Forna Flensburgkollegor – Jim Gottfridsson och Ljubomir Vranjes. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Sverige tog långa stunder udden av fjorårets EM-fyra. Å andra sidan fick landslaget smälta en liten motgång via spurten där Slovenien slutligen kom ikapp.

– Jag tycker att vi styr matchen, får den dit vi vill, sade Jim Gottfridsson.

– Skönt att få en poäng, oerhört bra gjort från det här orutinerade laget mot ett semifinallag från EM, fortsatte han.

Speldirigenten Gottfridsson var tillbaka som högpresterande anfallsspelare efter dippen mot Belarus.

Satsningarna efter paus hjälpte till att hålla Sverige före i matchen, så länge det bara gick mot Sloveniens fiffiga finesser.

– Sista tio bränner vi ett friläge, gör tekniska fel och kämpar med utvisningar. På det sättet är det ändå skönt att få en poäng, sade niometaren i eftersnacket.

Både Sverige och Slovenien hade läst på läxan och utnyttjade sina resurser. I Scandinavium för ett år sedan slutade allt 19–21. Den här gången fanns det lite mer öppna spjäll med i matchbilden.

– Det är ett nytt landslag, då genomförde vi nästan ett helt mästerskap utan en vänsterhänt och det var lätt för ”Ljubo” att ta död på vårt anfallsspel. Idag har vi mycket mer bredd och fler kantlägen.

Fredagens vinnarlag i gruppen blev Egypten och RHFL. Fyra lag finns kvar i resonemanget om kvartsfinalplats och de två söndagsmatcherna (Slovenien–Egypen och Sverige-RHFL) får lite av vinna-eller-försvinna-karaktär.

– Vi kommer gå för det och ser det lite som en åttondelsfinal. Ryssland har allt att spela för och vi har allt att spela för, häftigt att få en match med det här landslaget, sade Gottfridsson.