Andreas Palicka: ”Har allt i egna händer”

Andreas Palicka. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Sverige matchade Slovenien och låg an till vinst i slutminuten. Ett insläppt mål till sist grämde tävlingsmänniskan Andreas Palicka – keepern tog ändå med sig prestationen bakom ännu en poäng.

– Vi spelar kompakt, som ett lag i 60 minuter. Det var lite av målet med den här matchen, sade han efteråt.

Det fanns många utmaningar med spelarresurserna för Sverige. Under 60 minuters handbollskamp i Kairo försvann Linus Persson från planen halvvägs. Niometaren kände av smällen mot huvudet från den första matchminuten och utgick.

Mittförsvaret framför Palicka hade sina personalproblem. Max Darj och Fredric Pettersson hade vars två utvisningar i slutet arv första halvlek, Anton Lindskog fick lika många under inhoppet centralt.

Till sist såg en ständigt kringskuren Darj rött, Sverige klarade sig igenom slutminuterna med en försvarsgigant mindre igång.

– Det betyder så klart jättemycket. Samtidigt är Slovenien världsbäst på att isolera trean och Zarabec, det finns ingen mer explosiv spelare, sade Palicka och vände på resonemanget.

– Att han (Darj) var med så sent i matchen var positivt, fortsatte målvakten och värderade totalresultatet.

– Slovenien var jättefavoriter enligt mig och vi spelar lika med dem.

Sverige har RHFL kvar att möta i huvudrundan. Trenden med oavgjorda resultat är precis vad som räcker för att kliva in i kvartsfinalspelet.

– Vi har allt i egna händer, spelar ett jättebra VM,. Med vår egna kapacitet ska vi kunna ta oss till kvartsfinal, det är så klart, sade Palicka.