Carin Strömberg lämnar Viborg efter fem år

Carin Strömberg. Foto (arkiv): Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Carin Strömberg har gjort de fem säsongerna i Viborg HK till sina och är en stark profil i den gröna tröjan. Till sommaren väntar dock nya klubbfärger på landslagsspelaren, på Viborgs hemsida tar hon farväl av laget.

Strömberg var en lika viktig nyckel för Skuru IK när hon gjorde Viborg till sin första utlandsklubb 2016. Sedan dess har de blågula uppdragen och mästerskapet avlöst varann. Samtidigt har 27-åringen haft sin bas mitt på Jylland.

– Jag har blivit vuxen här, jag har utvecklat mig som handbollsspelare och jag har gått igenom en stor personlig utveckling som jag alltid kommer att tacka Viborg HK för. Jag är stolt över att jag idag kan kalla mig kapten för laget. Klubben har på alla sätt varit rätt plats för mig att växa upp, säger Strömberg till klubbens hemsida.

Från den nuvarande andraplatsen har Viborg och Strömberg goda möjligheter att få till en bra vårfinal. Samtidigt ska niometaren göra klart med, eller åtminstone presentera, en ny klubb.

– Jag behöver nya utmaningar handbollsmässigt och jag har lovat mig själv att göra allt för att främja min handbollskarriär. Det betyder också att jag behöver ta beslut som gör att jag kliver ut ur min comfort zone. Tiden är inne för mig att pröva krafterna i en ny klubb, en ny liga och ett nytt land, säger Strömberg till Viborgs hemsida.

Länk: Afsked med en fantastisk træningskultur og vindermentalitet